понедељак, 2. јул 2018.

1/8 ФИНАЛА СП: БРАЗИЛ - МЕКСИКО

КАФАНСКА (НЕ)КОРЕКТНА ФУДБАЛСКА РАЗМИШЉАЊА

Пржионица кафе из Бразила и мексичка текила. Колико је текила могуће попити док се испржи килограм најквалитетније бразилске кафе? Одговор слиједи од 16:00.


*Ова кафанска размишљања су лишена сваких обзира и политички коректних прешећерених лимунадица. Свака несличност са нестварним ликовима је изразито намјерна. Упозорени сте. Ко и даље мисли да је фудбал само игра и спорт нека бјежи обзиром без главе.

БРАЗИЛ - МЕКСИКО


Бразил: Играли неувјерљиво у првом кругу. Поприлично се мучили са сваким противником. Угасили сваку наду Србије. Земља кафе, карневала, фавела и фудбала. Најталентованија фудбалска нација. Свако дијете из Бразила зна са лоптом. Чланица БРИКС-а. Под сталном присмотром америчког Великог брата.

Мексико: Играли одлично у прве двије утакмице, а онда их бледуњави Швеђани одрали као некада конквистадори. Побиједили Њемачку и по томе ће се и памтити њихов наступ на овом СП. Много харизматична нација. Преживјела многобројне и разноврсне нападе од затирача са Запада. И даље опстају и опстаће иако су преопасно близу империјалне силе у нестајању - дијели их Рио Гранде.

На кога обратити пажњу:

Нејмар (Бразил): Много хваљени плачљивко свјетског фудбала. Добар фудбалер али и апсолутно помодан и размажен. Представља све оно што је одбојно и што тјера на повраћање у свјетском фудбалу. Данас посебно обратити пажњу на његову фризуру. Јој, Хамо, види му главе.

Рафаел Маркез (Мексико): Стари Мексиканац и даље гања лопту. Прославио се у Барселони. Данас много помињан због наводне повезаности са нарко картелима. Због тога га преажурни Јенкији ставили на црну листу. Може дати понеки пас, али трчати много не може - године не дају.

Прогноза: 

Бразил је овдје очигледан фаворит. И каго год ужасно звучала ова фразетина - Бразил је Бразил, То је истина. Мексиканци добили Њемце, што се на крају показало да и није нарочит подвиг будући да су их и Корејанци (они амерички јужни) испрашили и првом Луфтханзом послали кући. Овдје очекујемо ипак мало тврђу утакмицу, јер Бразил заиста није увјерљив без обзира на сирови таленат од Бога дарован. Нама је симпатичнији Мексико, али Бразил пролази даље.


0 коментара:

Постави коментар

 
;