субота, 7. јул 2018.

1/4 ФИНАЛА СП: ЕНГЛЕСКА - ШВЕДСКА

КАФАНСКА (НЕ)КОРЕКТНА ФУДБАЛСКА РАЗМИШЉАЊА


Коме дати предност ако срце ни за једне не производи откуцаје. Хладно разумски, анализом игре или сл. је досадно. Ми се тиме не водимо. Добро, добро ето кад већ морамо нека буде Шведска. Само да се зна није било ни једног дамара срца.


*Ова кафанска размишљања су лишена сваких обзира и политички коректних прешећерених лимунадица. Свака несличност са нестварним ликовима је изразито намјерна. Упозорени сте. Ко и даље мисли да је фудбал само игра и спорт нека бјежи обзиром без главе.

ЕНГЛЕСКА - ШВЕДСКА

Енглеска: Грозница тресе Гордог Албиона. (В)лажни снови да постану шампиони свијета у фудбалу се опет снивају. Овај вјечни пубертетлија никако да одрасте и да схвати да је ето то немогуће. Он снива и снива и слини - смијешно и жалосно га гледати. Фудбал једноставно не знају играти. Довде догурали, јер нису имали ни једног озбиљног противника. Против Колумбије се провукли на пенале. У једном су најбољи у интригама и преварама, па су се и овога пута тиме послужили. Намјерно изгубли од Белгије и гле "сасвим случајно" завршили у слабијем дијелу шешира. Од фудбала им много боље иде поробљавање, колонизација, бомбардовање, истријебљивање, опадање, сплеткарење и уништавање. Укратко, износимо неколико шокантних чињеница о нацији џентлмена, Шекспира и "добрих хуманитараца". 1.) Британија је отаџбина нацизма (не Њемачка)  - творци нацизма су Томас Карлајл, Џејмс Хант, Хјустон Чембрлен. Ово је рекао Хитлер за њих - Одушевљавам се енглеским народом. У колонизацији они су учинили немогуће. 2.) Концентрационе логоре су измислили Енглези током Англо-бурског рата (1899 - 1902). У том рату је у логоре смјештено нешто више од 200000 људи, што је представљало половину становништва бурских република. У тим логорима је умрло 14284 дјеце. 3) Енглези су истријебили индијанско домородачко становништво на територији данашњих САД. Е ту су већ свјетски прваци - у геноциду - кад у фудбалу не могу бити. Убили су око 15 милиона Индијанаца. 4.) Током колонизације Аустралије Енглези су убили између 90-95 одсто свих Абориџина, док су на Тасманији истријебили старосједиоце. 5.) Енглези су познати по вјешању дјеце. Лондон је у 16. вијеку носио назив Град објешених. Током владавине Хенрија VIII објешено је 72000 људи. Нпр. 1706. објешени су седмогодишњи Мајкл Хемонд и његова једанаестогодишња сестра због крађе векне хљеба. Тек 1908. Британија усваја закон по коме је минимални узраст за смртну казну 16 година. 6.) Прву нарко-мафију у свијету основали су Енглези у вријеме Опијумског рата. Паметном доста.

Шведска: Највеће изненађење што им и даље репрезентацију чине већина плавушана, а земља им пуна имиграната. Диче се историјом - ето како су били Викинзи. Е то је већ истинска регредација - данас уз Холандију колијевка свих могућих права и (не)слобода. Данас се диче и тиме што социјалне службе врло лако и брзо узимају дјецу од родитеља. Скоро да су забранили употребу готовог новца. Постоји могућност да вам у Шведској уграде микро чип под кожу да можете лакше да плаћате, а ни лична вам тада не треба. Дакле - слобода је стигла - име јој је Шведска.

На кога обратити пажњу:

Хари Кејн (Енглеска): Као што се повремено деси па Енглеска добије поштеног човјека тако понекад добије и солидног фудбалера. Кејн зна дати гол. Поготово је лако када си Енглез па ти се свира много пенала, а ти их изводиш. Ако буде пенал за Енглеску, а вјероватно је, он ће га извести опет. У нади је да ће постати најбољи стријелац СП. Слатки снови Хари.

Празно (Шведска): Провидни су и некако без карактера да овдје не може бити никаква препорука. Ето можда ово - врло вјероватно да је ово посљедње првенство гдје ће у Шведској репрезентацији бити већина плавушана. Можете на то обратити пажњу и запамтити те тренутке, јер ко зна у којем ће саставу бити сљедећи пут. Хајде да се кладимо да неће бити ни пола плавушана - долази ера имиграната.



Прогноза:

Тешка одлука. Коме дати предност ако срце ни за једне не производи откуцаје. Хладно разумски, анализом игре или сл. је досадно. Ми се тиме не водимо. За такве ствари већ постоје милиони стручњака и емисија. Ова рубрика се зове Прогноза - дакле нешто се мора рећи. А зашто би онда постојала оваква рубрика? Добро, добро ето кад већ морамо нека буде Шведска. Само да се зна није било ни једног дамара срца.

0 коментара:

Постави коментар

 
;