уторак, 26. јун 2018.

КАФАНСКА (НЕ)КОРЕКТНА ФУДБАЛСКА РАЗМИШЉАЊА - (Нигерија:Аргентина) (Исланд:Хрватска)

*Ова кафанска размишљања су лишена сваких обзира и политички коректних прешећерених лимунадица. Свака несличност са нестварним ликовима је изразито намјерна. Упозорени сте. Ко и даље мисли да је фудбал само игра и спорт нека бјежи обзиром без главе.


НИГЕРИЈА - АРГЕНТИНА

Најава:

НигеријаДа није било легендарног Џеј - Џеј Окоче нико не би вјеровао да Нигеријци знају играти лопте. А како је Окоча играо то је антологија. Касније су уз њега пристигли и Нванко Кану, Амокачи, Бабангида, Икпеба. Е то је био фудбал. Да, то је некадашња стара Нигерија. Просто ме обузела милина, па се о њима расписах. О новој Нигерији, овој садашњој, ми се нешто и не пише, радије бих поново о Окочи. Ако кажем да им игру носи прецијењени гузлоња Микел довољно је речено. Хајде имају Мусу, Мозеса, али један је Окоча.


Аргентина:Прво уздах - Ух. Много се очекивало од лилипутанца Месија, али он као да је залутао међу Гуливере (не мислим на сладолед). Без сумње фудбалска велесила. Колико добрих играча, некада, сада, увијек, али нешто не иде. Селектор Сампаоли је прва звијезда ове екипе. То само могу јужноамериканци. Поставити малог харизматичног пит-була за селектора - капа доле. Играју стегнуто и у грчу. Хрвати их покидали у прошлом колу. Можда су у питању нацистичка подкусуривања. Већина хрватских усташа је након пораза у Другом свјетском рату пацовским каналима, уз благу руку католичког свештенства и Ватикана пребјегла гле чуда у Аргентину. И да се не заборави данашњи папа - вук у јагњећој кожи - је из Аргентине.


На кога обратити пажњу:

Ахмет Муса (Нигерија). Брз. Пребрз. Добар дриблер. Има потешкоћа са додавањем лопте. То му слабо иде. Па шта му фали. Није ни Папе Сушић волио да додаје лопту. Један је Папе, а двојица Муса - Џанан и Ахмет. 


Хорхе Сампаоли(Аргентина). Како је већ речено, прва звијезда Аргентине. Када већ нема Херарда Тате Мартина на овом првенству овај Сампаоли је дефинитивно Тата. Добро пратите његове реакције на клупи, али и састав који изводи. Много је занимљивији од Месија - то гарантујем. А то је већ довољно. Сампаоли волимо те!!! 

Прогноза: 

Очајни сточари из Патагоније. Нигеријци стандардно недисциплиновани. Ако папа повуче који политички потез, иако се свети отац, замјеник Бога на земљи, не бави политиком Аргентина ће побиједити. Вјерујемо у Санпаолија, у његово знање и харизму те прогнозирамо побједу Аргентине. 




ИСЛАНД - ХРВАТСКА

Најава: 

ИсландМала држава коју би мучно и на карти нашли а ето игра фудбал на СП. Много више личе на Викинге од регредираних Норвежана, Швеђана и стрина из Данске. Играју тврд, одбрамбени досадни фудбал. Али како да им замјерите? Има их 350000 а играју СП. Довољно. Познати по томе што су протјерали чекисте из ММФ. Чин достојан поштовања. Да, имају и гејзире, али кога то још интересује. Разочарали су нас што су као бојкотовали СП, иако су уредно послали своју репрезентацију у Русију. Лицемјерје капиталног примјерка. 

Хрватска
Соколови. Плагијат навијачи и плагијат нација. Чак и навијачке пјесме краду. Конвертити притиснути римокатоличким прозелитизмом. Настали као негација српства. Погледајте им само презимена и све ће бити јасније. Тек понеки прави Хрват кајкавац игра за репрезентацију - остало конвертити Срби. Познати по првом логору за дјецу у Другом свјетском рату и у историји цивилизације уопште. Нација у покушају, а имају више краљева од Француза, како је то лијепо образложио Дучић. Доглавници, сатници, кољачи национални понос и дика. Увијек под заштитом велике сестре Њемачке. Фудбал добро играју. Изгарају у сталном самопотврђивању да су нација. У негацији проналазе афирмацију да уопште постоје, па их то увијек додатно мотивише. 


На кога обратити пажњу: 

Навијачи (Исланд): Навијачи Исланда много боље изгледају на трибинама него њихови фудбалери на терену. Фудбалери су досадни и високи, а навијачи занимљиви и високи. Легендарно је њихово пјевање "Каљинке" и грлатост на стадионима. Обавезно обратити пажњу ма њих. 


Златко Далић(селектор Хрватске): Прије пар година гостујићи на еминентној телевизији ОБН, чувени Ћиро Блажевић је изрекао да му је најбољи тренер на свијету једне прилике рекао да у фудбалу лопта никада не смије бити латерална већ увијек директна, напријед у простор. На питање доајена спортског новинарства Сабахудина Вугдалића ко је тај тренер, Ћиро је као из топа одвалио: Златко Далић. Тада нико није ни чуо за Далића. Аутор ових редова је ову причу испричао на десетине пута у хумористичном духу, као анегдоту на Ћирино вербално ђуле. И, гле чуда. Далић постаде селектор Хрватске и заиста одлично води репрезентацију. Још да напоменем да је човјек из Ливна и да му брат шута ауто-дијелове. 


Прогноза: 

Ватрени ће изгорити на терену. То се зна. Негатори у тражењу афирмације другачије и не могу. Ватрени или гејзири? Колико год да је гејзир врућ Ватрени га могу угасити. Треба бити обазрив због римокатоличке везе са Аргентинцима. Ко зна шта је језуитима пало на памет. Ако устреба Хрвати ће добити Исланд, а Аргентина Нигерију па да зејдно прођу из групе. Ето, ми типујемо побједу Хрвата. 

0 коментара:

Постави коментар

 
;