среда, 27. јун 2018.

МЕКСИКО - ШВЕДСКА И ЈУЖНА КОРЕЈА - ЊЕМАЧКА

КАФАНСКА (НЕ)КОРЕКТНА ФУДБАЛСКА РАЗМИШЉАЊА

*Ова кафанска размишљања су лишена сваких обзира и политички коректних прешећерених лимунадица. Свака несличност са нестварним ликовима је изразито намјерна. Упозорени сте. Ко и даље мисли да је фудбал само игра и спорт нека бјежи обзиром без главе.


МЕКСИКО-ШВЕДСКА

Најава:

Мексико: Држава Сједињене Мексичке Државе. Граниче са оним другим сједињеним државама - полицајцем број један у свијету. И поред тога се не дају, опстају. Насљедници Астека, које су покушали припиромити убиствима и пљачкама "просвећени" Шпанци на челу са Кортесом. Ништа их није сломило и још играју фудбал - и то јако добро играју фудбал. Пију текилу, носе сомбреросе, једу љуте паприке и побјеђују Њемце на СП. 

Шведска: Скандинавци под реалном пријетњом да буду станиште свих могућих нација са Блиског истока. Воле људи људска права и слободе и у многим предњаче. Посљедица је нпр. њихов град Малме више није њихов, већ мигрантски. То их и даље не брине - они и даље о људским правима. Рај за рају из Босне. Њихов сународњак је и нама омиљени Карл Билт. Плавушани који су све мање плавушани, наводни Викинзи, а овамо секице прве класе. Фудбал не играју лоше, али некако су млаки. Не игра за њих више Златан од Босне а Швеђанином се зове. И да, одатле долази ИКЕА, због које чак и господар Вучић бива на отварању, а наши сународници одлазе у Загреб у куповину - класични стокхолмски синдром.

На кога обратити пажњу:

Хирвинг Лозано(Мексико):То је онај што га је Њемцима метнуо. Млад, брз, једе љуте паприке, одлично трчи контре. Богати се већ отимају за њега. Добро. Кога то интересује? Човјек је дао Швабама гол, па није ли довољно да се на њега обрати пажња.

Ола Тоивонен(Шведска): Некада плавушан дуге косе, а сада само плавушан кратке косе. Шведски смирен и толерантан. Помало провидан. Дао Њемцима одличан гол што га препоручује да се и на њега обрати пажња.

Прогноза:

Ми не можемо и не знамо, а чак и нећемо другачије, него кафански дрчно - Мексиканце подржавамо и убијеђени смо да неће изгубити од Билтових сународњака. Послије меча их чека прослава са добром текилом, јер пролазе у наредну рунду такмичења. Очекујемо и много голова, иако то можда и није очекивано. Између сомбрера и садашњег папирног лажног викингшког шљема наравно да бирамо сомбреро. Живио Мексико!





ЈУЖНА КОРЕЈА - ЊЕМАЧКА

Најава:

Јужна Кореја: Педесет прва Сједињена Америчка Држава. Браћа са Кимовима (не мислимо на зачин) из Сјеверне Кореје, али у сталној завади. Није лако бити америчка држава - некад или често је потребно и са братом ратове водити. Несимпатичнији дио Корејског полуострва. Помодни и прозападни. Скоро стално играју на СП у фудбалу. Карактерише их борбеност и доста Лијева и Кимова у саставу од којих нама већином ниједан није познат, сем неког залуталог у Западну Европу.

Њемачка: Колијевка нацизма. Данас поборница свих и свакаквих права и насљедница Трећег рајха економијом. Покрили Лидлом цијелу Европу. Јуче споменути Шарл де Гол се залагао за Европу нација, а Меркелова за Европу Лидлова. Њихова странка која у називу има придјев хришћанска озаконила истосполне бракове. Лутеров протенстантизам у свој својој снази и моћи. Први признали Хрватску због чега су нам нарочито драги. Посједовали одмаралишта за Јевреје, а зли језици то зову логорима. У Крагујевцу доказали колико су храбри и часни. Вучићеви пријатељи никако и наши. Воле Србе када треба постављати ригипс по Њемачкој, а иначе преферирају Хрвате. Фудбал добро играју. Карактерише их германски борбени дух, иако у репрезентацији игра све више оних које је Хитлер покушао истријебити. Прати их фама - а коју аутор овог текста највише презире у фудбалу - да никада не одустају. Наводно, само Њемци играју свих деведесет минута. А шта онда остали раде сједе, изађу са терена или слично?

На кога обратити пажњу:

На никога.(Ј.Кореја): Сви су нам исти, тако да је не могуће обратити пажњу на било кога. Гледајте Лијеве и Кимове њих највише има. Кажу да је ким добар против надимања, а мене од ових Кимова баш протјера.

Езил, Кедира,Ридигер, Гиндоган, Боатенг(Њемачка): Нарочито на њих обратити пажњу, јер изгледају баш као типични Германи. Високи, плави, наравно са плавим очима, лако уочљиви - прави Германи. Двојица од њих подржали Ердогана на изборима. 

Прогноза:

Савезна Република Њемачка састављена од 16 држава ће згазити ову 51. америчку (не)сједињену државу. Нападаће Њемци од самог тренутка и очекујемо да ће и брзо постићи први гол. А послије тога слиједи германско иживљавање над кобасицама и пивом од чека се провјерено добро прди и подригује. 



0 коментара:

Постави коментар

 
;