уторак, 26. јун 2018.

КАФАНСКА (НЕ)КОРЕКТНА ФУДБАЛСКА РАЗМИШЉАЊА - 26.06.2018. - I дио

*Ова кафанска размишљања су лишена сваких обзира и политички коректних прешећерених лимунадица. Свака несличност са нестварним ликовима је изразито намјерна. Упозорени сте. Ко и даље мисли да је фудбал само игра и спорт нека бјежи обзиром без главе.


АУСТРАЛИЈА - ПЕРУ

Најава: 
Аустарлија
Друга Енглеска. Зову их кенгурима можда и оправдано, јер су од домородаца у животу једино кенгуре и оставили. Абориџине су истријебили. Сметали у развоју енглеског империјализма. Продужена рука енглеске краљице ето и игра фудбал као и њена колијевка Енглеска - ужасно. Скрпе ту и тамо некакву репрезентацију и играју Свјетска првенства. Политичким малверзацијама средили себи лагане квалификације те су редован учесник СП. Њихов фудбал је никакав, досадан и користи се за успављивање. Много бољи су у прогонима и убиствима нарочито старосједилаца Аустралије. 

Перу
Земља на рушевинама Царства Инка. Симпатична као и све јужноамеричке репрезентације. Фудбал схватају преозбиљно, али је за њих он и даље игра. Борбени на терену. Речено флоскулом: остављају срце на терену. Касније та иста срца покупуе са терена кад се заврши утакмица.

На кога обратити пажњу:

Арон Мој (Аустралија). Најбољи играч ове репрезентације. Играч енглеског Хадерсфилда. Солидан преглед игре и добрар извођач прекида. Ћелав. Довољно да на њега обратите пажњу.

Паоло Гереро (Перу). Стара кука још игра фудбал. Тренутно игра у Фламенгу. Врста шпица типа расан сам. Зарадио поприлично хљеба играјући у Бајерну и Хамбургу. Ништа посебно. Изградио каријеру да се може рећи да је фудбалер. Касније ће показивати унуцима слике са гордошћу - ето био сам фудбалер. Добар у скоку и умије дати њушасте голове типа Инзаги.

Прогноза:

Ми не можемо другачије, сем навијачки и кафански. Апсолутну предност дајемо Перуанцима. Надамо се утакмици са пуно голова у Аустралијској мрежи. Разум би рекао да Аустралија има шансе због своје тврде игре, али срце каже - Згазите их Перуанци.



ДАНСКА - ФРАНЦУСКА

Најава:

Данска
Скандинавци са свим могућим правима и травестијама, па ето имају право и да играју фудбал. Прошла су времена браће Лаудруп, али Данци и даље играју тај фудбал. Ваљда га одиграју да би се лакше продавали производи из Јиска. Лажни Викинзи уствари сисице без имало куражи. Тотално помодни, па чак и црнце имају у репрезентацији, који су наравно чисти Викинзи - Данци. Одавно Андерсен не пише бајке - биће прикладнији Борин стих: Нешто је труло у држави Данској.

Француска
Де Гол се залагао за Европу нација, а Француска скончала као предводница Европе миграната. Е брате мој Шарл. Више и нисмо сигурни игра ли уопште Француска. Све Сенегалсци, Камерунци и др. Африкацни. Опет наравно чистокрвни Французи као и браћа Карабатић. Појави се заиста и који Француз као Лорис или Гризман, па човјек ипак схвати да игра Француска, мада мало се и збуни, откуд да Лорис брани за Камерун - запита се.

На кога обратити пажњу:

Пионе Систо и Јусуф Поулсен (Данска). На њих посебно обратити пажњу, па се увјерити како изгледају данашњи Викинзи. Није их тешко уочити.

Антоан Гризман, Иго Лорис, Бењамин Павард (Француска). Просто. Људи су Французи. Ако ћемо већ гледати Француску да гледамо заиста и Французе. Примјетићете их лако. То су они што играју са гомилом Сенегалаца, који не играју за Сенегал, иако Сенегал игра на СП.

Прогноза:
Зијевање. Играће тврдо. Ови што се Французи зову нису до сада ништа показали, а врло је вјероватно да неће ни данас, а шта тек рећи за Данску кад не игра Лаудруп. Очекујемо досадну утакмицу, али ћемо је ипак гледати и дати предност Французима, ето чисто може нам се, а и због Гризмана.


0 коментара:

Постави коментар

 
;