петак, 6. јул 2018.

1/8 ФИНАЛА СП: ФРАНЦУСКА - УРУГВАЈ

КАФАНСКА (НЕ)КОРЕКТНА ФУДБАЛСКА РАЗМИШЉАЊА

Слобода, једнакост, братство. Прашњава хартија распаднутих идеала. Галски пилићи без костију против уругвајских бијесних паса. Прогнозирамо да ће бијесни пси отворити гладне чељусти и раскомадати ионако рашчерупани француски кокошињац.


ФРАНЦУСКА - УРУГВАЈ

Француска: Слобода, једнакост, братство. Парола свима позната. Отрцана, излизана, неостварена. Ако је револуција обезглавити краља Луја XVI и Марију Антоанету и извршити маскар у Вандеји због тобожњих идеала онда да - живјела револуција. 400 дјеце од побуњеника је потопљено у Лоари. Све због једнакости и идеала. Звучи познато? Смјена једне касте другом у име народа. Суштина таквих револуција. Сва ти идеали скончали на прашњавим папирима. Сада замијењени новим, са рјечцом не, па изгледају овако (не)слобода, (не)једнакост, (не)братство. На згаришту идеала ниче нова Француска - Макронова имигрантска. Одиграли добру утакмицу против сточара из Аргентине. Иако одавно скоро и да немају Француза у репрезентацији тако се и даље зову - до када питање је сада?

Уругвај: Небеско плави лекцију Португалу одржали. Роналдо отишао да сними неку нову рекламу. Фудбал оставио чврстијима да играју. Пргави, чврсти јужноамерички неотесанци до четвртфинала догурали. Суарез још није ујео никога понестаје му времена - ми чекамо и даље.


На кога обратити пажњу:

Килијан Мбапе (Француска): Нови модел ТЖВ-а (супер брзи француски возови) Килијан се зове. Са станице Своја половина за пар секунди стиже до станице Гол Аргентина. Ако му случајно досади фудбал могао би покушати да обори Болтове спринтерске рекорде. Ако му менаџери не попију мозак, попут свраке јаја и новац не уништи жељу за фудбалом - ето новог кумира. Само да не крене стопама Нејмара, Месија и Роналда - доста је глумаца. Једина мана што игра за земљу својих колонизатора. Килијан буди фрајер играј за своје.


Оскар Табарез: Чикица са штаком. Варате се не пишемо о геријатрији у Њемачкој (као послу из снова за нашег човјека) већ о селектору  Уругваја. Симпатичан, превише харизматичан и ауторитаран. Обавезно обратити пажњу на њега човјек је сјајан. 




Прогноза: Галски пилићи без костију против уругвајских бијесних паса. Нарочито има један који много уједа то се од њега стално и чека. Чекајући Годоа код Бекета а код нас Лектора Луиса. Прогнозирамо да ће бијесни пси отворити гладне чељусти и раскомадати ионако рашчерупани француски кокошињац. Већ се унапријед ограђујемо: ако тако не буде признајемо само ако Французи дају голове за Француску - Африканци се не рачунају.

0 коментара:

Постави коментар

 
;