субота, 30. јун 2018.

1/8 ФИНАЛА: ФРАНЦУСКА - АРГЕНТИНА и УРУГВАЈ - ПОРТУГАЛ

КАФАНСКА (НЕ)КОРЕКТНА ФУДБАЛСКА РАЗМИШЉАЊА

Сенегалци у француским дресовима против патуљака и Игуаина. Марадона на трибинама. Санпаоли на клупи. Прва сека фудбала у копачкама и Лектор Суарез. Почиње осмина финала СП.

*Ова кафанска размишљања су лишена сваких обзира и политички коректних прешећерених лимунадица. Свака несличност са нестварним ликовима је изразито намјерна. Упозорени сте. Ко и даље мисли да је фудбал само игра и спорт нека бјежи обзиром без главе.


ФРАНЦУСКА - АРГЕНТИНА

Најава:

Француска: Галски пилићи. Они товљени. Пијетлови тешко, јер пијетлови имају карактер. Једина сличност са пијетловима је та што су шарени. На челу државе им Емануел величанствени кочоперно мало пиле са амбицијом да постане пијетао. Самозванац. Самопроглашени лидер нове Европе. Од Де Гола до Макрона - ход у суноврат, а има и она: Са коња на магарца, у овом случају на пиле. У првом кругу такмичења се провукли. Реномирани стручњаци ће рећи - играли колико им је требало. Не вјерујте у то. Имају добар састав - препун Африканаца, са заломљеним понеким Французом. Играју досадан, мртви фудбал.

Аргентина: Говедари. По стилу игре им више приличи овај надимак него ли Гаучоси. Очајно су играли у првом кругу. Провукли се ни сами не знају како. Још им звони у ушима од шамарчине коју су им пљуснули липи њихови. Колико су очајни најбоље илуструје чињеница да су Марадону у клиничку смрт отјерали. Једва човјек преживио. Нама симпатични зато што не воле Енглезе. Непријатељ нашег (не)пријатеља је нама непријатељ. Познати по увозу усташа из НДХ-азије, уз благослов римокатоличког клира.

На кога обратити пажњу:

На Французе (Француска): Нема пуно приче. Обратити пажњу искључиво на Французе. На Африканце немојте. Они су требали играти за своје репрезентације - Сенегал, Камерун и сл. Ако је Погба Француз и ја сам Бечка филхармонија.Јесте да у Француској нема пуно Француза, али тим боље лакше је на њих обратити пажњу.

Хорхе Сампаоли (селектор Аргентине): На њега и не морате нарочито обратити пажњу. Већ ће се он потрудити да укаже на себе. Састав му саставља Лилипутанац Лионел и захрђали Маскерано. Он са клупе као нешто урличе и много се зноји. Но, ми га волимо и опет му поручујемо - Хорхе ми те ипак волимо.

Прогноза:

Играли су досадан фудбал. Играће и данас. Очекујемо фудбалску сплачину са мало голова. Знате као оно - играли су тактички фудбал. Па није шах (Реза Пахлави)! Фудбал и тактика - хорорчина. Чувено отварање Гарија Каспарова је занимљивије од њиховог фудбала. Чудновато, јавља нам се да ће Аргентина проћи даље.




УРУГВАЈ - ПОРТУГАЛ

Најава:

Уругвај: Код нас најпознатији због Бјелогрлићеве купке Монтевидео, Бог те видео (није било доста, па се наставило са Сенкама). Одтад смо и сазнали за Уругвај. Добро, хајде знали смо и за Форлана и чувеног предсједника Мухику. Први је давао голове, а други долазио на посао бициклом. Сви му се дивимо - а ми сви на посао лагано аутом - шта би тек радили да смо предсједници. У првом кругу играли зарозани фудбал као јакна по хладној зими. Нису примили ни један гол. Схватили фудбал као игру у којој је битно да се не прими гол.

Португал: Репрезентација састављена од Роналда. Њему мора ићи свака лопта, иначе се заплаче. Увијек су били досадни. Није нам јасно када неко каже да Португал игра лијеп фудбал. Ми се Еузебија не сјећамо - можда су некада играли сада су ужасни. Некада велика колонијална сила, данас политички патуљак. Најпродаванији производ им већ споменути плачљивац Роналдо.

На кога обратити пажњу:

Луис Суарез (Уругвај): Не интересује нас толико хоће ли дати гол. То му је посао. Више нам је интересантан због уједања противника. Раније био много занимљивији. Мало, мало па некога уједе. Сада му дали седативе у виду високе плате у Барселони, па га то примирило. Очекујемо и надамо се да ће вечерас поново ујести. Суарез, молимо те поново уједај.

Роналдо (Португал): Прва сека свјетског фудбала. Плаче, симулира, кукуриче на терену, хоће да је лопта стално код њега. Манекен. Пуно полаже на то каква му је фризура и како изгледа када изводи слободне ударце. Од сто покушаја из слободног ударца да један гол, а онда му се цијели свијет диви. Воли ударити противника без лопте, а онда се правити невјешт, иако је то 300 камера снимило. Посебно обратити пажњу вечерас на сљедеће: хоће ли плакати, хоће ли дизати шортц када буде изводио слободан ударац, каква ће му бити фризура и понајвише хоће ли ударати противнике без лопте и добити само жути картон. Увијек нам је бољи Драган Џајић.

Прогноза:

Навијаћемо за Уругвај и да Суарез некога уједе. Замислите да уједе Роналда. Плач и кукњава - напад на дјечака. Кажу у новинарству није вијест ако пас уједе човјека, него супротно, ако човјек уједе пса. Па ви себи онда растумачите - ко вам је пас. Очекујемо опет тврду утакмицу. Играће да не приме гол. Ако случајно падне гол у првих пола сата онда ће се сјетити да би требало и дати по неки. Навијачки, прогнозирамо пролаз Уругваја.

0 коментара:

Постави коментар

 
;